קבב הוא אחד מאבות המזון של המנגל הישראלי. מתכון זה הוא מתכון בסיסי להכנת קבב בבית, והסוד שלו הוא: בשר טרי.
להלן מתכון פשוט וקל להכנה בבית:
מרכיבים: (לכמות של כ-30 קציצות קבב)
- קילו אחד בשר טרי (עגל או שפונדרה)
- 250 גר' שומן כבש
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- כף פלפל שחור גרוס
- כפית מלח
אפשר גם להוסיף:
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות צנוברים קצוצים דק.
אופן ההכנה:
- טוחנים את הבשר והשומן יחד במטחנת בשר. אם אין מטחנת בשר בבית - כדאי לבקש מהקצב את הבשר שהוא כבר טחון)
- מערבבים את יתר המרכיבים יחד עם הבשר והשומן הטחונים
- יוצרים קציצות קבב מהתערובת וצולים.
דרגת הצלייה המומלצת לקבב היא מדיום וול - כך שהשומן יהיה שרוף חלקית, והבשר עשוי טוב.
על מנת להגיע לדרגת הצלייה המתאימה - יש להניח את הקבב על האש, רגע לאחר שכבו הלהבות הגדולות, ולצלות כ-5 דקות מכל צד.
היות ועוצמת האש משתנה מפעם לפעם - כדאי לבדוק ולטעום קבב אחד לפני ההורדה מהאש.
בתיאבון!
להלן מתכון פשוט וקל להכנה בבית:
מרכיבים: (לכמות של כ-30 קציצות קבב)
- קילו אחד בשר טרי (עגל או שפונדרה)
- 250 גר' שומן כבש
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- כף פלפל שחור גרוס
- כפית מלח
אפשר גם להוסיף:
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות צנוברים קצוצים דק.
אופן ההכנה:
- טוחנים את הבשר והשומן יחד במטחנת בשר. אם אין מטחנת בשר בבית - כדאי לבקש מהקצב את הבשר שהוא כבר טחון)
- מערבבים את יתר המרכיבים יחד עם הבשר והשומן הטחונים
- יוצרים קציצות קבב מהתערובת וצולים.
דרגת הצלייה המומלצת לקבב היא מדיום וול - כך שהשומן יהיה שרוף חלקית, והבשר עשוי טוב.
על מנת להגיע לדרגת הצלייה המתאימה - יש להניח את הקבב על האש, רגע לאחר שכבו הלהבות הגדולות, ולצלות כ-5 דקות מכל צד.
היות ועוצמת האש משתנה מפעם לפעם - כדאי לבדוק ולטעום קבב אחד לפני ההורדה מהאש.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.